Over dame met kleur

Loussanna Koenen Mulder

Als klein meisje tekende ik al veel. Dit was mijn manier om te ontspannen.
In de loop der jaren ben ik ouder geworden en tekende ik steeds beter.
Eenmaal op de middelbare school vond ik tekenen niet meer ‘Cool’. Mijn schriften stonden nog wel vol met tekeningen, maar het echte schetsboek werd niet meer tevoorschijn gehaald.
Zo rond mijn zeventiende las ik een artikel in de krant over een meisje dat heel goed kon tekenen. Dat was voor mij het moment om mijn schetsboek weer tevoorschijn te halen. Ik begon met tekenen en dit ging al gauw over in schilderen. Schilderen doe ik nu nog steeds met veel plezier.
Het is niet alleen bij het ‘gewone’ schilderen gebleven, omdat ik steeds de uitdaging probeer op te zoeken. Nu beschilder ik ook de buiken van zwangere vrouwen. Ik vind het geweldig om zo’n speciaal moment in hun leven nog wat meer kleur te mogen geven met een persoonlijke buikschildering.